Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χαρακτήρες από την εποχή των Παγετώνων – Ice Age

ice age
Ice Age
Χαρακτήρες από την εποχή των Παγετώνων
Ο Σιντ, ένας χαζοχαρούμενος αλλά καλοκάγαθος βραδύποδας, μένει πίσω από την οικογένειά του και τα κοπάδια των θηλαστικών που ταξιδεύουν προς το νότο. Συναντά τον Μάνι, ένα κυνικό και μοναχικό μαλλιαρό μαμούθ που ταξιδεύει προς το βορρά, και αποφασίζει να τον ακολουθήσει, προς μεγάλη περιφρόνηση του Μάνι.

Βασικοί ήρωες

Sid

Ο Sidney «Sid» είναι ομιλητικός, φιλικός, ανέμελος, αφελής, επιρρεπής σε ατυχήματα, υπομονετικός και αστείος με φροντίδα. Λίγα είναι γνωστά από τη ζωή του Σιντ, εκτός από το ότι ο Σιντ ζούσε κάποτε σε ένα δέντρο με άλλους νωθρούς που ήθελαν πάντα να αφήσουν τον Σιντ όταν συνέβη η μετανάστευση, χρησιμοποιώντας διάφορους διαφορετικούς τρόπους για να τον αφήσουν πίσω. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η μητέρα του Σιντ του έλεγε πάντα ότι “τα κακά νέα είναι απλά καλά νέα σε μεταμφίεση”. Κατά λάθος ξεκινά μια φωτιά στην πρώτη ταινία και μαθαίνει πώς να το κάνει σωστά μέχρι το τέλος.

Στη δεύτερη ταινία, όπου λατρεύεται από μια φυλή τον αποκαλούν «Βασιλιά της φωτιάς» και προσπαθούν να τον θυσιάσουν. Στην τρίτη ταινία, υιοθετεί μια τριάδα μωρών T-Rexes και οδηγείται με τη βία στην υπόγεια χώρα δεινοσαύρων από τη μητέρα τους, απαιτώντας από τους άλλους να έρθουν και να τον σώσουν. Στην τέταρτη ταινία, αποκαλύπτεται ότι το πλήρες όνομά του είναι Sidney, αν και αυτό το όνομα χρησιμοποιήθηκε επίσης σε μια διαγραμμένη σκηνή της πρώτης ταινίας. Όταν αυτός, ο Ντιέγκο και ο Μάνι βρίσκονται στον πάγο και αναγκάζονται να εκτοξευτούν από ένα στόμιο νερού, βλέπουν ένα ουράνιο τόξο στον φωτεινό γαλάζιο ουρανόκαι δηλώνει ότι «υπάρχει ένα ουράνιο τόξο στο τέλος κάθε γωνίας».

Manny

Ο Manfred “Manny”, είναι ένα μάλλινο μαμούθ και στις πέντε ταινίες της Εποχής των Παγετώνων. Η προσωπικότητά του φαίνεται να είναι απομακρυσμένη, γκρινιάρα, σαρκαστική και αδιάφορη, αλλά κατά τα άλλα είναι στοργική και θαρραλέα. Στην πρώτη ταινία, ενώ περνούσε μέσα από την παγωμένη σπηλιά, το κοπάδι ανακαλύπτει ζωγραφιές του Μάνι σε σπηλιά με τη γυναίκα και τον γιο του, που σκοτώθηκαν από ανθρώπους. Αυτή είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για τον Manny, αφού δεν κατάφερε να τους προστατεύσει. Ο Manny βρίσκει αγάπη με την Ellie στο Ice Age: The Meltdown.

Στο Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, αγχώνεται όταν η Έλλη είναι έγκυος. Στο τέλος της ταινίας, γίνεται ο περήφανος πατέρας μιας κόρης που ονομάζεται Peaches. Στο Ice Age: Continental Drift, τσακώνεται με την έφηβη κόρη του προτού παρασυρθεί από το παρασυρόμενο με τον Ντιέγκο, τον Σιντ και την Γιαγιά. Αυτός και η ομάδα συναντούν αργότερα μια ομάδα πειρατών με επικεφαλής τον καπετάν Γκατ. Όταν η ομάδα διέφυγε καταστρέφει το πλοίο και παίρνει τη Σιρά μαζί τους. Αυτό εξοργίζει τον καπετάνιο που τους κυνηγά. Αργότερα, σχεδόν χειραγωγείται από σειρήνες.

Ένα τρέξιμο για τον Manny, που εμφανίζεται σε τέσσερις από τις πέντε ταινίες, είναι ότι αν κάποιος συγκεκριμένος χαρακτήρας αναφερόταν σε αυτόν ως χοντρός, θα το αρνιόταν συχνά, λέγοντας ότι “η γούνα του είναι που τον κάνει να φαίνεται μεγάλο”.

Diego

Ο Ντιέγκο είναι μια γάτα με δόντια με σπαθιά που βρίσκεται και στις πέντε ταινίες. Είναι το ενδιαφέρον αγάπης της Σίρα. Έχει σαρδόνια προσωπικότητα, αν και δεν προορίζεται να είναι δυσάρεστη. Στάλθηκε από το πακέτο του να πάρει το μωρό που ονομάζεται Roshan. Όταν βρήκε τον Ρόσαν στη φροντίδα του Μάνι και του Σιντ, προσποιήθηκε ότι τους οδήγησε στους ανθρώπους, αλλά αντίθετα σχεδίασε να τους οδηγήσει σε ενέδρα από το πακέτο. Ωστόσο, όταν ο Μάνι έσωσε τη ζωή του, ο Ντιέγκο άλλαξε γνώμη, ομολόγησε το πακέτο και θυσιάστηκε για να τους βοηθήσει να ξεφύγουν. Ο ηγέτης της ομάδας τον τραυμάτισε σε μια επίθεση που προοριζόταν για τον Manny, αλλά επέζησε και ενώθηκε με τον Manny και τον Sid στα ταξίδια τους.

Στη δεύτερη ταινία, αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από ακουαφοβία, αλλά τελικά το κατέκτησε για να σώσει τον Σιντ, τον Κρας και τον Έντι. Στην τρίτη ταινία, άρχισε να φοβάται ότι έχασε τις ληστρικές του ικανότητες από το να είναι πολύ καιρό στο «κοπάδι» και σκέφτηκε να μείνει στον υπόγειο κόσμο των δεινοσαύρων με τον Μπακ. Άλλαξε γνώμη αφού κατάφερε να σώσει την Έλλη από επίθεση δεινοσαύρων. Στο Ice Age: Continental Drift, ένας άλλος Smilodon ονόματι Shira προσχωρεί στην ομάδα και ο Ντιέγκο αισθάνεται έλξη για αυτήν. Κατά τη διάρκεια των τελικών πιστώσεων, ο Ντιέγκο και η Σίρα φαίνονται να μπερδεύουν ο ένας τον άλλον, δείχνοντας ότι έχουν γίνει πλέον ζευγάρι.

Buck

Ο Μπακ (συντομογραφία του Μπάκμινστερ) είναι μια νυφίτσα που κάνει την εμφάνισή του στο Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Του λείπει το δεξί του μάτι και φοράει ένα φύλλο ως αυτοσχέδιο προσοφθάλμιο, καθώς έχει και μια ουλή στο ένα αυτί του και φαίνεται ελαφρώς τρελός.

Ο Μπακ συναντά αρχικά τον Μάνι, τον Κράς, τον Έντι, τον Ντιέγκο και την Έλλη, κατεβαίνουν στη ζούγκλα κυνηγώντας τον Σιντ και τη μαμά και τους σώζει από επίθεση δεινοσαύρων. Ζει στη ζούγκλα εδώ και αρκετό καιρό, κυνηγώντας επίμονα τον Ρούντι για να εκδικηθεί την απώλεια του ματιού του και συμφωνεί να τους οδηγήσει στους καταρράκτες της Λάβα, όπου η μαμά πήρε τον Σιντ, και τον διασώζει αφού πήρε τον έλεγχο ενός Harpactognathus.

Ellie

Η Έλι είναι ένα θηλυκό μαμούθ, το οποίο ο Μάνι, ο Ντιέγκο και ο Σιντ συναντούν κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους για να ξεφύγουν από την πλημμύρα στη δεύτερη ταινία, Ice Age: The Meltdown. Είναι η κύρια γυναίκα πρωταγωνίστρια του franchise. Η Ellie είναι η θετή αδελφή του Crash και του Eddie, η σύζυγος/σύντροφος του Manny, η μητέρα του Peaches και η πεθερά του Julian.

Αποκαλύφθηκε ότι όταν η Έλι ήταν μικρή, χωρίστηκε από το κοπάδι της κατά την εποχή των παγετώνων. Συνάντησε δύο οπόσουμ ονόματι Κρας και Έντι, μαζί με τη μητέρα τους. Αργότερα ξέχασε την καταγωγή της και σκέφτηκε ότι ήταν οπόσουμ. Στο Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, αυτή και ο Manny είναι σύντροφοι και η Ellie είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Όταν βρουν τον Κόσμο των Δεινοσαύρων κάτω από τα πόδια τους, πρέπει να μπουν και να αναζητήσουν τον Σιντ στους Καταρράκτες Λάβα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν έγκυος, πήγε γενναία στο ταξίδι και κάποια στιγμή έπρεπε να σώσει τον σύντροφό της και τους φίλους της, όταν εγκλωβίστηκαν στο χάσμα του θανάτου. Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στους καταρράκτες της Λάβα, η Έλι γεννά τοκετό και, με τη βοήθεια του Ντιέγκο, γεννά ένα υγιές θηλυκό μοσχάρι. Έρχεται με το όνομα Peaches (που πήρε το όνομά του από την κωδική λέξη που χρησιμοποιήθηκε εάν η Ellie πήγε στον τοκετό στο ταξίδι) και ο Manny συμφωνεί ευτυχώς. Όταν επανενώνονται με τον Sid και επιστρέφουν στην επιφάνεια, η Ellie παρουσιάζει τα Peaches στο νέο σπίτι της αγέλης. Στο Ice Age: Continental Drift, είναι μια κατανοητή σύζυγος και μητέρα.

Scrat

Ο Σκρατ είναι ένας σκίουρος με δόντια με σπαθιά που έχει εμμονή με τη συλλογή βελανιδιών, θέτοντας συνεχώς τη ζωή του σε κίνδυνο να τα αποκτήσει και να τα υπερασπιστεί. Έχει τις δικές του ιστορίες στις ταινίες που είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητες από αυτές των κεντρικών χαρακτήρων, αν και οι δύο διασταυρώνονται κατά καιρούς.

Ο Σκρατ κυνηγά συνεχώς το βελανίδι του είτε να το θάψει είτε να το φάει, αλλά η μοίρα πάντα παρεμποδίζει. Καταλήγει πάντα σε χιουμοριστικές ή επώδυνες καταστάσεις: χτυπιέται από κεραυνό, καταδιώκεται από χιονοστιβάδες και χτυπάει επανειλημμένα τις αισθήσεις του ενώ παλεύει για το βελανίδι του. Ωστόσο δεν τα παρατάει ποτέ. Ο Σκρατ χάνει γενικά, παρά μόνο όταν νικήσει μια σχολή πιράνχας και «πολεμήσει» επιτυχώς τον Σιντ.

scrat big
scrat big

Scratte

Η Σκράτε (προφέρεται “Scrat-tay”) είναι μια σαγηνευτική θηλυκή ιπτάμενη σκιουρίνα που κάνει το ντεμπούτο της στο Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Η Scratte είναι η αγαπημένη του Scrat. Είναι εξίσου αποφασισμένη στο να πιάσει το βελανίδι και χρησιμοποιεί τα θηλυκά της τεχνάσματα προς όφελός της. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει τόσο εμμονή με τα βελανίδια. Η Scratte συχνά τραυματίζει και χειραγωγεί τον Scrat στη διαδικασία ανάκτησής του. Ωστόσο, η έλξη της προς αυτόν υπονοείται και εμφανίστηκε πλήρως όταν την έσωσε από το να πέσει στη λάβα.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs