Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ήρωες χαρακτήρες Star Wars

star
star wars
Ήρωες χαρακτήρες Star Wars
To Star Wars – Ο Πόλεμος των Άστρων δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Λούκας το 1977 και δημιούργησε ένα φαινόμενο, το οποίο γέννησε και ταινίες, σειρές, βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια, φιγούρες και προϊόντα, που αποτελούν το σύμπαν του Star Wars.

Βασικοί ήρωες

Luke Skywalker – Λουκ Σκαϊγουώκερ

Ο Λουκ Σκαϊγουώκερ Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Επεισόδιο IV – Μια Νέα Ελπίδα, στο οποίο αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του και να γίνει μαθητής του δασκάλου Τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι. Σύντομα γίνεται μια σημαντική μορφή της Επαναστατικής Συμμαχίας, στον αγώνα της εναντίον της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Είναι γιος του Τζεντάι Άνακιν Σκαϊγουώκερ, ο οποίος στην πορεία αποκαλύπτεται πως είναι το alter ego του Νταρθ Βέιντερ, Σκοτεινού Άρχοντα των Σιθ που στο παρελθόν στράφηκε στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και πολεμάει τους Επαναστάτες. Είναι επίσης δίδυμος με την πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα του πλανήτη Άλντερααν, θετή κόρη του Γερουσιαστή Μπέιλ Οργκάνα που είναι μία από τους ηγέτες της Επανάστασης.

Darth Vader – Νταρθ Βέιντερ

Ο Ντάρθ Βέιντερ είναι Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ και διοικητής της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Χρησιμοποιεί ένα κόκκινο φωτόσπαθο και την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης, μαζί με τις διοικητικές ικανότητές του, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του. Το όνομα Νταρθ Βέιντερ προέρχεται από τα Ολλανδικά και σημαίνει Σκοτεινός Πατέρας.Ο Νταρθ Βέιντερ (αγγλικά: Darth Vader) γεννηθηκε με το όνομα Άνακιν Σκαϊγουώκερ. Ως Άνακιν Σκαϊγουώκερ – Ντάρθ Βέιντερ είναι ο κεντρικός χαρακτήρας των έξι ταινιών, παρά τον προεξέχοντα ρόλο του γιου του, Λουκ Σκαϊγουώκερ ως πρωταγωνιστή της αρχικής τριλογίας, στα επεισόδια 4, 5, και 6. Στα επεισόδια 4 και 5, εμφανίζεται ως ο κεντρικός κακός. Ωστόσο, στο έκτο επεισόδιο αποκαλύπτεται ότι ο Βέιντερ είναι ο πραγματικός τραγικός ήρωας και των έξι ταινιών, χρησιμοποιημένος από τον αληθινό κακό, τον Πάλπατιν. Ο Νταρθ Βέιντερ θεωρείται ως ένας από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφικούς κακούς όλων των εποχών, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες που έχει αναδείξει η ιστορία του κινηματογράφου.

Kylo Ren – Κάιλο Ρεν

Kylo Ren είναι το επιλεγμένο όνομα του Ben Solo, το μοναδικό παιδί των αρχικών χαρακτήρων της τριλογίας του Star Wars, Han Solo και Princess Leia Organa. Αν και εκπαιδεύτηκε από τον θείο του Luke Skywalker ως Jedi, παρασύρθηκε στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης από τον ανώτατο ηγέτη Snoke και φιλοδοξεί να είναι τόσο ισχυρός όσο ο παππούς του, ο Sith Lord Darth Vader. Είναι ο κεντρικός ανταγωνιστής της τριλογίας της συνέχειας του Πολέμου των Άστρων, που αργότερα μετατράπηκε σε δευτερογωνιστή κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Star Wars: The Rise of Skywalker. Είναι επίσης ο πρωταγωνιστής της δικής του κωμικής μίνι σειράς που κυκλοφόρησε από τη Marvel Comics, η οποία διαδραματίζεται έξι χρόνια πριν από το Star Wars: The Force Awakens, που διηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του Μπεν στη σκοτεινή πλευρά.

Yoda – Γιόντα

Ο δάσκαλος Τζεντάι Γιόντα (αγγλικά Yoda εμφανίζεται σε όλα τα επεισόδια, εκτός από το τέταρτο. Όπως πολλά ονόματα στον Πόλεμο των Άστρων, το όνομα “Yoda” έχει υποτεθεί ότι έχει προέλθει ετυμολογικά από κάποια αρχαία γλώσσα – σε αυτήν την περίπτωση ενδεχομένως από σανσκριτικό και “yoddha” (πολεμιστής) ή το εβραϊκό “yodea” (αυτός που ξέρει). Ο χαρακτήρας του Γιόντα θεωρείται από μερικούς ότι έχει εμπνευστεί από τον κύριο χαρακτήρα της ρωσικό-ιαπωνικής ταινίας Dersu Uzala του 1975 με σκηνοθέτη τον Ακίρα Κουροσάβα. Η καταγωγή του είναι άγνωστη, παρ’ όλα αυτά το είδος του από τους φαν της ταινίας αποκαλείται απλά “το είδος Γιόντα” καθώς στον κόσμο της σειράς Ο Πόλεμος των Άστρων δεν του έχει δοθεί επίσημο όνομα και περιλαμβάνει τον Γιόντα τον ίδιο αλλά και τους χαρακτήρες Γιαντλ (Δασκάλα Τζεντάι και μέλος του Συμβουλίου) και το αποκαλούμενο ως Παιδί ( στον πλανήτη Αρβάλα 7).

Chewbacca – Τσουμπάκα

Ο Τσουμπάκα είναι ένα Γούκι ηλικίας 200 ετών. Γίνεται σύντροφος του Χαν Σόλο όταν ο Χαν, ο οποίος ήταν αξιωματικός της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, εκδιώχθηκε από τον Αυτοκρατορικό Στρατό και έγινε λαθρέμπορος. Ο Τσουμπάκα ακολούθησε την τέχνη του λαθρεμπορίου και έγινε συγκυβερνήτης του Μιλένιουμ Φάλκον για το υπόλοιπο της ζωής του Χαν. Με ύψος 2,28 μέτρα, ο Τσουμπάκα είναι τρομερός στην όψη. Το όπλο του είναι ένα τόξο-λέιζερ των Γούκι. Ο Τσουμπάκα ονομάστηκε ως ένας από “καλύτερους συντρόφους” στην κινηματογραφική ιστορία από το Entertainment Weekly.

R2-D2 και C-3PO

Ο R2-D2, που προφέρεται Artoo-Deetoo και αναφέρεται συχνά ως Artoo, είναι ένα αστρο-μηχανικό droid της σειράς R2 που κατασκευάστηκε από την Industrial Automaton πριν από το 32 BBY. Ευρηματικός και ασταθής, ο ντρόιντ ανέπτυξε μια περιπετειώδη προσωπικότητα κατά τη διάρκεια ενός και πλέον αιώνα λειτουργίας του. Μέσα στο κυλινδρικό του πλαίσιο υπάρχουν πολλοί βραχίονες, αισθητήρες και άλλα εργαλεία που μπορούν να επεκταθούν για να καλύψουν διάφορες ανάγκες, όπως τεμαχισμό υπολογιστών, κατάσβεση πυρκαγιών, προβολή ολογραμμάτων, επισκευή αστεριών και πτήση.

Ο C-3PO σχεδιάστηκε ως πρωτόκολλο droid με σκοπό να βοηθήσει στην εθιμοτυπία, τα έθιμα και τη μετάφραση, και καυχιέται ότι “μιλάει άριστα σε έξι εκατομμύρια μορφές επικοινωνίας”. Στο A New Hope, οι R2-D2 και C-3PO παρουσιάζονται στο Tantive IV, μαζί με την πριγκίπισσα Leia, όταν τους καταδιώκει ο Darth Vader. Η Leia εισάγει στο R2-D2 έναν δίσκο πληροφοριών που περιέχει τα σχέδια για τον σταθμό μάχης Death Star και κωδικοποιεί ένα μήνυμα κινδύνου στον ολογραφικό προβολέα του droid. Τα droids στη συνέχεια διαφεύγουν σε ένα λοβό που συντρίβεται στο Tatooine κοντά στην έρημο του Jedi Master Obi-Wan Kenobi . Οι R2-D2 και C-3PO θα απαχθούν στη συνέχεια από τον Jawas και αγοράζονται από τον θείο και τη θεία του Luke Skywalker. Ενώ ο Λουκ καθαρίζει την άμμο από τα γρανάζια του R2-D2, ανακαλύπτει ένα κομμάτι του μηνύματος της Leia και αφαιρεί το μπουλόνι συγκράτησης του droid για να δει περισσότερα. Το βράδυ, ο R2-D2 φεύγει από το αγρόκτημα για να αναζητήσει τον Obi-Wan. Ο Luke αναγκάζεται να φύγει από την Tatooine με τους Obi-Wan, Han Solo και Chewbacca στο Millennium Falcon για να παραδώσει τον R2-D2 στην Rebel Alliance.

Stormtrooper – Στορμτρούπερ

Οι stormtroopers είναι τα εκλεκτά στρατεύματα σοκ/διαστημικοί πεζοναύτες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, υπό την ηγεσία του αυτοκράτορα Palpatine και των διοικητών του, κυρίως του Darth Vader και του Grand Moff Tarkin στην αρχική τριλογία ταινιών (1977– 1983). Στην τριλογία των prequel (1999–2005) μαθαίνουμε ότι είναι κλώνοι του “κυνηγού” Jango Fett της Γαλαξιακής Δημοκρατίας για να εξοντωθούν οι Τζεντάι. Η σειρά της μάχης του Stormtrooper Σώματος είναι απροσδιόριστη Συνοδεύοντας το Αυτοκρατορικό Ναυτικό, μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να ανταποκριθούν σε καταστάσεις πολιτικής αναταραχής ή εξέγερσης, να λειτουργήσουν ως πλανητική φρουρά και αστυνομικές περιοχές εντός της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Εμφανίζονται σε συλλογικές ομάδες διαφόρων οργανωτικών μεγεθών που κυμαίνονται από διμοιρίες έως λεγεώνες και για ορισμένους, η θωράκιση και η κατάρτισή τους τροποποιούνται για ειδικές επιχειρήσεις και περιβάλλοντα. Η τελική ταινία της τριλογίας, The Rise of Skywalker (2019), παρουσιάζει τους Sith Troopers, μια αναβαθμισμένη παραλλαγή των stormtroopers της πρώτης τάξης που διαθέτουν κόκκινη πανοπλία και υπηρετούν το Sith Eternal, με επικεφαλής τον αναστημένο αυτοκράτορα Palpatine.

Darth Maul

Ο Maul, κάποτε γνωστός ως Darth Maul, από τους Dathomirian Zabrak, ήταν ένας ευαίσθητος άνδρας στη Δύναμη και καθιερώθηκε ως άρχοντας εγκληματίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, ήταν κάποτε μαθητής των Σιθ του Νταρθ Σίντιους, και ως εκ τούτου, ένας Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ. Έχοντας εκπαιδευτεί στους τρόπους της Δύναμης, ο Maul ήταν ένας τρομερός πολεμιστής δυνατός με τη σκοτεινή πλευρά και θανατηφόρα ειδικευμένος σε μάχες φωτός. Επιπλέον, ήταν ένας πονηρός εγκέφαλος που σχεδίασε την επιστροφή του στην εξουσία παρά το γεγονός ότι έχασε τη θέση του στις τάξεις των Σιθ.

Προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο site μας σχετικά με τον Πόλεμο των Άστρων – Star Wars.